Prima rejseguide

Langt ude i det fjerne. Bag horisonten. Det er der eventyret gemmer sig. Sådan kan man ofte fristes til at tænke om den overvældende verden, vi alle higer efter at se. Og vi får heldigvis mulighed for det. Mennesker har aldrig rejst så meget som de gør nu. Vi har heller aldrig rejst så langt som vi gør nu. 1,45 mia. mennesker rejste i 2019, primært til lande som USA, Kina, Frankrig og Mexico. I takt med at vi rejser mere og længere, så skaber det dog også et behov for, at vi alle kan få en behagelig tur ud af det. Derfor følger her en lille guide, der hjælper dig bedst ud af Danmark, direkte ind i dit eget eventyr.

Lommepenge – Hvor hæver jeg?

Penge får verden til at dreje rundt. Uanset hvor man befinder sig, kommer man ikke langt uden lidt håndører på lommen. Derfor er det vigtigt at finde ud af, hvilken valuta du skal bruge. Kurserne på de forskellige valutaer skifter hele tiden. Det kan derfor være smart at kunne holde sig opdateret på de aktuelle valutakurser.
I mange lande er det forbundet med gebyrer at hæve penge eller anvende sit betalingskort. Det kan derfor være en fordel at have pengene med hjemmefra. Du kan bestille udenlandsk valuta via din bank.

Tryghed med vaccine

Selvom vi nordboere ind i mellem mærker vikingernes hårdførhed på kolde, klamme vintermorgener, så er vi endnu ikke udødelige. Infektioner, betændelser og forskellige stik og bid fra dyr og insekter kan faktisk være livstruende for mange af os. Derfor er det vigtigt, at man husker at blive vaccineret, før man rejser ud. Rejseselskabet vil ofte oplyse dig om de aktuelle vacciner, men forhør dig også hos egen læge.

Rejseforsikring

Når du har sikret dig mod døden, og sørget for penge til lidt snold, til lynskarpe valutakurser, så bør du i virkeligheden også sikrer dig mod det værst tænkelige af alt – At ferien skulle gå i vasken. Rejser kan nemlig aflyses, lige så vel som sygdom og ulykker også kan ske uden for arbejdstid. Med en rejseforsikring kan du få fuld kompensation for det, du måtte have mistet, samt dækning for det, du holdes ansvarlig for. Således kan du komme ud af din ferie, uden noget katastrofalt økonomisk mellemværende. Skulle du have behov for lægehjælp eller indlæggelse under ferien, så dækker forsikringen også dette. Det er meget få lande hvor lægehjælp er gratis. Det kan derfor blive en meget kostbar affære, hvis man rejser uden forsikring

Det er ikke sikkert, at man lige ved, hvad de gældende regler er i det land, man gerne vil opleve. Der kan både være regler for visum, men også love imod indføring af forskelligt udstyr samt mad m.m. Særligt til rejser udenfor EU er det vigtigt at undersøge begge. I mange lande skal man have et gyldigt rejsevisum, som skal medbringes på rejsen derned. Hav derfor styr på dette, før du tager afsted.
Når det kommer til import af mad, tobak, alkohol samt en del friluftsudstyr kan der også være særlige regler i nogle lande. Du bør undersøge dette før du tager afsted, da dette ellers kan koste en bøde, eller i værste fald en aflysning af rejsen.

Med lommepenge til gode valutakurser, et godt skud sygdomsbekæmpelse og en forsikring, der redder dig, hvis nøden bliver for stor, mangler du i virkeligheden kun at komme afsted. Ud i en verden i evig forandring. Uanset om du er til sol og sommer, til skov og fjeld eller noget helt tredje, så rejser du ud i en verden med flere rejsende, end der nogensinde har været før.

TroelsAndersenPrima rejseguide

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *