Kend reglerne for bagagevægt, når du rejser med fly

Der er mange regler, der skal overholdes, når man skal ud at flyve. En af dem, der er vigtigst at have styr på for at undgå unødvendige ekstraomkostninger, er, hvor meget bagage man må have med.

Tjek dit flyselskabs regler

Reglerne for, hvor meget en indchecket kuffert må veje, og om man må have mere end én med, varierer alt efter, hvilket flyselskab, man rejser med. Som regel ligger vægten på mellem 21 og 25 kg. pr. stykke bagage, men man bør altid tjekke hjemmefra, og for at være sikker på, at reglerne er de samme på hele rejsen. Skifter man f.eks. flyselskab undervejs, eller skal man med et lille fly, kan man nemlig risikere, at man skal have færre kilo med.

Når dine kufferter bliver vejet i lufthavnen

Når du tjekker din bagage ind i lufthavnen, vil den blive placeret på en vægt bygget på nogle robuste vejeceller. Forhåbentlig vil din kuffert leve op til flyselskabets regler omkring bagagevægt, og i dette tilfælde er du nu klar til at tage af sted.

En lignende type digitale vejeceller bruges i flere sammenhæng i din hverdag. De har for eksempel stor betydning for industrien. Der findes nemlig robuste vejeceller og digitale vejeceller til industrien, som er nødvendige for at veje blandt andet paller og landbrugsprodukter. I dit hjem finder du bestemte hygejniske vejeceller. Eksempler på dette er i dine køkken- og badeværelsesvægte. Her er der blot tale om nogle mere hygiejniske vejeceller, men i bund og grund fungerer det på samme måde som i lufthavnen.

For at gøre dig selv en tjeneste, bør du bruge netop din badevægt (eller en decideret kuffertvægt) til at veje din bagage, før du tager afsted. Det er en god idé at være helt sikker på, præcis hvor meget din bagage vejer, når du tager afsted, så du ikke risikerer at skulle betale for overvægt. Desuden skulle der meget gerne være lidt ekstra plads til alt det, du får købt, imens du er på ferie.

TroelsAndersenKend reglerne for bagagevægt, når du rejser med fly

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *