Husk dette til ridestævnet i udlandet

Skal du deltage i et ridestævne i udlandet, så er der nogle regler og gode råd, du bør følge. Det kan du læse mere om her.

Tilmelding og transport til ridestævner i udlandet

Når du skal melde dig til et internationalt ridestævne, skal du tilmelde dig gennem Dansk Ride Forbund, og du skal sørge for, at hesten er registreret i FEI og at den dermed har et FEI-pas. Du skal desuden sørge for, at hesten er vaccineret mod influenza. Enkelte gange kan det være et krav, at hesten har yderligere vacciner, men det kommer helt an på turneringen.

Skal du køre til udlandet med din hest, skal du have en hestetrailer i en passelig størrelse. Hesten skal selvfølgelig plejes undervejs, hvis rejsen er lang, så den ikke løber tør for mad og vand eller bliver utilpas. Skal du ud at flyve med din hest, skal den transporteres i en hestecontainer. Heste plejer generelt at tage flyture pænt, så det er ikke noget, man behøver at bekymre sig for meget om.

Det rette rideudstyr

Det rette udstyr er helt essentielt for, hvor godt både du og din hest klare jer i konkurrencen, så det er vigtigt at have styr på.

At ride ude i naturen kan hurtigt blive en kold fornøjelse, hvis man ikke har det rette udstyr med sig. Det gælder selvfølgelig også i udlandet, men her er det svært at få fat på det rette udstyr, hvis man pludselig skulle få brug for det og ikke har det i nærheden. Derfor er det yderst vigtigt, at man husker at medbringe varmt ridetøj og eventuelt vinter ridestøvler, hvis der er en chance for, at det skulle blive nødvendigt.

Skal du eksempelvis til ridestævne i udlandet i løbet af efteråret eller vinteren, er det godt at have med for en sikkerheds skyld, da det kan være svært at forudse vejret og forholdene i et land, man ikke har besøgt før. Til hesten bør man medbringe et vinterdækken, så den også kan holde varmen i de kolde temperaturer.

Omvendt gælder det selvfølgelig, at man skal medbringe ride udstyr, som er mere passende til sommeren, hvis det bliver varmt.

 

TroelsAndersenHusk dette til ridestævnet i udlandet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *