Gode råd til dig der flytter ud for første gang

Sommeren er over Danmark, og mange unge skal til første gang at flytte hjemmefra og bo alene eller måske med andre. Det kan være en stor omvæltning og kræver meget af individet, derfor har vi skrevet en artikel der kan hjælpe dig i den rigtige retning.

Undersøg de forskellige typer af boliger

Så der findes primært 3 forskellige typer boliger. Andels, ejer, og leje. En andelsbolig, har du som navnet antyder, en andel af en lejlighed eller hus. Det betyder at du har en større indflydelse end hvis du kun havde lejet dig ind. Du kan tage et lån i banken for at betale andelen, herefter vil du hver måned betale af på dette lån. På den måde kan du, hvis markedet for din type bolig stiger, sælge din andel for en højere pris end den du købte den for.

Det vil give et afkast på samme måde som en aktie giver afkast hvis markedet stiger. Hvis du vælger at leje i stedet, vil du hver måned betale til ejeren, foreningen eller andelsejeren. Ligegyldig udfaldet vil dine penge gå til ”ingenting” da du ikke betaler af på noget lån, men du lige meget hvor lang tid du bor i husstanden skal betale leje. Det er de færreste der har råd til at købe en bolig som første køb, men har du alligevel muligheden vil det formentlig være den største risiko af de 3, men ligeledes den der kan give det største afkast. Som ejer kan du selv bestemme hvad der skal med boligen, og du kan selv udleje den så du vil kunne tjene på den hver måned. Hvis du er interesseret i at købe en andel eller ejer kan du kontakte realmæglerne i Glostrup eller ringe til ejendomsmægleren i Brønshøj.

Kollegier og kollektiver

En god mulighed for dig som er social og måske gerne vil flytte til storbyen, men synes det er dyrt. Så er et kollegie eller kollektiv måske den rigtige vej for dig. Det kan være en god ide at gå sammen flere om en større lejlighed, da det vil være billigere at leje en 4 -værelses for eksempel end en 2-værelses til dig alene.

Hvis du nyder det sociale, og kan se fordelen i at spare penge ved at bo i samme lejlighed som et par andre, vil det være en god mulighed. I det tilfælde er sammenspillet indbyrdes utrolig vigtigt, og man skal hver især have plads til at fordybe sig og være alene.

Et kollegie fungerer næsten som et kollektiv, udover at man hver især har sin egen lille lejlighed, men typisk deler bad og eller køkken. Du skal derfor være god social, da der altid vil være mennesker når du skal vaske, i bad, eller lave mad.

TroelsAndersenGode råd til dig der flytter ud for første gang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *