Få dine rejsedrømme til at gå i opfyldelse

Har du drømme om at rejse, men er du ikke helt sikker på, hvordan du skal bære dig ad med at få mulighed for at komme afsted, er du ikke alene. Du kan herunder læse om fem ting, du kan gøre, for at få drømmene til at blive lettere at opfylde.

Afsæt tid til det

Man kan hurtigt komme til at bruge en del tid på selve rejsen, og hvis man foretrækker at planlægge det meste eller det hele hjemmefra, skal man bruge endnu mere tid. Tid er dog det bedste, man kan give sig selv, når man skal ud at rejse, så det er vigtigt at prioritere det.

Det er langt bedre at føle, at man løber tør for ting at lave i slutningen af rejsen, end at man rejser hjem med en følelse af, at man ikke fik nået alt det, man ville. Det er ikke sikkert, at man nogensinde kommer tilbage til samme sted igen, så man vil blive rigtig glad for, at man har god tid. 

Spar op

Penge er for manges vedkommende nok den største stopklods i rejseplanerne. Mens man kan have masser af drømme om at komme vidt omkring, kan det nemlig være svært at få det til at lykkedes, hvis man ikke har pengene til det. Det kan selvfølgelig løses, hvis man gør sig umage med at spare op.

Alt efter hvor man vil hen og i hvor lang tid, kan det tage måneder eller år at spare op. Vil du have opsparingen klaret hurtigt, kan du lave lidt om på din hverdag, så du lever lidt billigere end normalt i en periode, og kan lægge flere penge til side på den måde. Du kan eksempelvis skære ned på diverse indkøb og holde øje med tilbudsaviser for at finde madvarer til gode priser. Det er også en god idé at undgå andre udgifter som restaurantbesøg, biografture osv.

Prioriter rejser højt

Selvom det kunne være rart, kan man ikke få det hele. Hvis du virkelig har ambitioner om at tage ud at rejse, betyder det dermed, at du er nødt til at prioritere det. Du skal finde tiden og pengene til det på en eller anden måde. Det betyder måske, at du må skrue lidt ned for luksus i hverdagen eller bruge dine feriedage på én gang i stedet for at holde flere korte ferier i løbet af året.

Rejs med nogen, der vil det samme som dig

Når du endelig har mulighed for at tage afsted, skal du selvfølgelig også rejse på præcis den måde, du har lyst til. Det fungerer bedst, hvis du rejser sammen med nogen, der vil det samme som dig selv.

Man kan rejse på rigtig mange forskellige måder, og mulighederne for, hvor man kan tage hen, og hvad man kan lave der, er næsten uendeligt store. Både du og dine rejsekammerater kommer helt sikkert til at få mest ud af turen, hvis alle er glade og tilfredse med, hvordan I rejser, hvor I er henne, og hvad I laver.

Det kan være, at du har nogle gode venner eller familiemedlemmer at rejse med, og ellers findes også der masser af grupperejser for folk i alle aldre. Her har man mulighed for at møde en masse nye mennesker, som netop vil præcis det samme som dig.

Find billige løsninger

Hvis du føler, at du ikke kan komme afsted på alle dine drømmerejser, fordi det er for dyrt, kan du vælge at gå på kompromis på nogle punkter, uden det kommer til at gå ud over din rejse. I stedet for at købe de dyreste flybilletter, bo på de fedeste hoteller og leve for mange penge om dagen, kan du finde frem til de billigste løsninger.

Flybilletter kan sagtens fås til en lav pris, hvis du er villig til at tage en ekstra mellemlanding, flyve med et lavprisselskab eller kun have håndbagage med. Hoteller findes der mange af, og det burde være nemt at finde frem til et billigt et.

Mad kan du spare en hel del på ved f.eks. at indlogere dig på et lejlighedshotel, så du selv har mulighed for at lave mad i stedet for at skulle ud at spise hver dag. Afbudsrejser er også en god mulighed for at få en billig ferie – du kan ofte få en uges ferie for helt ned til et par tusind kroner.

TroelsAndersenFå dine rejsedrømme til at gå i opfyldelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *