Dette skal du huske inden afrejse

Dette skal du huske inden din afrejse

Hvad er de vigtigste ting at huske, inden du tager på ferie? Læs her en guide til, hvad der er nødvendigt at have med, hvad der er smart at have med, og gode tips til før ferien begynder.

Huskeliste med det nødvendige

De vigtigste ting er selvfølgelig ting som pas, billetter, sygesikring, kreditkort, mobil oplader. En god ide er også at medbringe en adapter, specielt hvis du er i tvivl, om der bruges samme stik som i Danmark.

En god ide er, at nogle dage før skriver du en huskeliste med alt det, du skal bruge, så kan du fylde på med ting, du har glemt, når du kommer i tanke om det.

Husk førstehjælpskassen

Det er altid smart at have en førstehjælpskasse med på sin pakkeliste. Bare rolig, du behøver ikke at pakke udstyr nok til en skadestue bare, en lille taske med de mest nødvendige piller og medicin, du måske kunne få brug for. Ingen har jo lyst til at ende som sengeliggende på grund af en dundrende hovedpine, eller et hul i knæet, når man er på ferie.

Selv om det er nemt nok at skaffe midler mod diverse lidelser herhjemme, er det nemlig ikke sikkert, at dét land, du besøger, har, hvad du har brug for, eller at du kan købe det uden en recept. Det samme gælder allergi- og astmamedicin, tag det med om bord på flyet!

Smart kuffert

Når du skal rejse, er det smart ikke at blive holdt tilbage, fordi du skal slæbe en upraktisk kuffert. Find den kuffert, der passer bedst til dig, og lade være med at spare, du kommer til at fortryde det, når du først er kommet af sted.

Hvis du vil spare et andet sted, kan du købe en kabinekuffert, og spar pengene, det koster for at få bagage med på flyet. Det er smart, hvis det er en mindre rejse, som du begiver dig ud på.

Det kan også være praktisk at finde en kuffert med hjul, det er langt nemmere at komme rundt med. Når du har siddet flere timer i et fly, og lander i udlandet, ar du nok ikke lyst til at skulle bære rundt på en taske uden hjul.

Navneskilte

Hvis du ikke har en neon pink kuffert, kan det være en god ide med et navneskilt. Både så du kan identificere kufferten i lufthavnen, men også når du er i hotellet osv. Husk også navneskilt i toilettasker og i sko blandt andet, det er nemt at blande tingene sammen, når man rejser med andre.

Det kan også være, at flyselskabet har mistet din bagage. Det bliver langt nemmere for dem at finde din bagage med et navneskilt, så tager det også kortere tid for dig at få den tilbage.

Begræns kosmetik og sko

Alle overvurderer altid, hvor mange toiletting de har brug for. Tag kun det basale med, du kommer alligevel nok ikke til at bruge det specielt meget. Ferie er ofte afslapning, så derfor giver de fleste op på at smukkesere sig selv hver dag. Hvis du absolut vil have den specielle fugtighedscreme med, kan du dosere den ned i en mindre beholder, så det ikke fylder for meget.

Begræns også antallet af sko, som du tager med. Sko tager meget plads i kufferten, og du har alligevel kun brug for et par eller to. Det vigtigste er, at de sko, du har med, er belejlige. Tag de tungeste af skoene på i flyet, og pak sokker i resten, så du sparer endnu mere plads.

Pak ikke excentrisk

Du har måske en ustyrlig lyst til at putte et banan-kostume i kufferten, men er det virkelig nødvendigt? Fint tøj eller ej, dét er et spørgsmål, du bliver nødt til at stille dig, selv når du skal fordele den trange plads i rejsetasken. Pak, praktisk og alsidigt, og tag gerne ét elegant outfit med til en aften i byen, men lad de Lady Gaga-agtige dragter blive derhjemme.

Tjek vejrudsigten

Vejrudsigten er din feries bedste ven. Tjek vejrudsigten, og pak derefter. Gør også plads til en paraply, et regnslag eller noget regntøj. Selvom du håber aldrig at få brug for dem. Du behøver ikke forberede dig på alt slags vejr, hvis du skal til Mallorca, selv hvis vejrudsigten siger lidt koldere end normalt. Pak realistisk, og undgå at pakke alt for meget unødvendigt.

Håndbagagen

Alle dine værditing skal helst ligge i håndbagagen, det er sjældent, at flyselskaber mister bagage, men vær på den sikre side, og lig computeren og det dyre ur i håndbagagen.

Det er også en god ide at medbringe få stykker tøj i håndbagagen, hvis nu du skal leve uden din bagage i et par dage. Eller hvis du spilder en kop kaffe ud over trøjen i flyet.

TroelsAndersenDette skal du huske inden afrejse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *