Venedig
Om

Denne enestående by er skabt til at charmere. De allestedsnærværende, glitrende vandveje i stedet for gader skaber en surrealistisk ramme, og de storslåede paladser, pladser og kirker vidner om historien bag det lille, men indflydelsesrige og velhavende handelsimperium og maritime magtcentrum, som Venedig var i mange århundreder.

Selve byen blev dristigt bygget på den sumpede venetianske lagune og flyder tilsyneladende på vandet med både, der sejler rundt omkring i hele byen. Udsigten er universelt romantisk og malerisk med sine pastelfarvede bygninger, kanaler og broer, uanset hvor du kigger hen. Venedig er fyldt med rig og mangfoldig arkitektur, og den mest berømte stil er den byzantinsk- og osmanniskinspirerede venetiansk-gotiske stil.

Venedig har et fugtigt subtropisk klima, som giver både kølige vintre og meget varme somre. Selvom byen aldrig har mangel på besøgende og til tider kan føles trang, er der som regel altid en rolig plet rundt om hjørnet. Udover byens vigtigste vandårer er kvartererne også gennemtrængt af mange små, smalle gader og gange med skjulte pladser, arkitektoniske perler, hyggelige barer og restauranter, der tilbyder fantastiske råvarer, skaldyr og vin.

Og bedst af alt – Venedig har en blændende og lidt mystisk, illusionistisk atmosfære med sit ikoniske karneval, bygninger, der forsvinder i dis, hele gader, der forsvinder ved højvande, gondoler og masser af små detaljer, der tager dig tilbage i tiden.

Fakta
  • Indtil det 19. århundrede var der kun én bro (Rialto), der krydsede den store kanal (Canal Grande)
  • Venedig synker langsomt med gennemsnitligt 1-2 mm om året
  • Venedig har nogle af de smalleste gader i verden – Ramo Varisco er kun 53 cm bred
  • Venedig er bygget på 118 øer og har 416 broer, 177 kanaler og 127 pladser
Fly til Venedig
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Vand °C
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Gennemsnitlig °C
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Solskinstimer
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Solnedgang
Spis

Bigoli in salsa

En venetiansk signaturpastaret, typisk lavet af bigoli-fuldkornspasta, ansjoser eller sardiner i saltlage og løg.

Sarde in saor

En venetiansk cicchetto (snack) – oliestegte sardiner dyppet i stegte løg med rosiner, pinjekerner og krydderier og stænket med eddike.
Drik

Prosecco

Verdensberømt mousserende hvidvin med stærke frugt- og blomsternoter. God som aperitif og den ideelle ledsager til forretter.

Spritz

Den allestedsnærværende aperitif fra det nordøstlige Italien, lavet med prosecco-vin, bitter likør og sodavand. Serveres typisk med is.
Se

Ca' Rezzonico

Træd ind i en barokdrøm af marmortrapper, store kalkmalerier og balsale i dette familiepalads fra det 18. århundrede, som nu er museum.

Gallerie dell'Accademia

En omfattende samling af historisk venetiansk kunst fra det 14. til det 18. århundrede med uvurderlige værker. Et must for kulturgribbe!
Perfekt til
Arkitektur
Ture med båd
Caféer
Kirkevartegn
Kultur
Specialiteter
Historie
Museer
Fotografering
Sightseeing
Gåture
Vinture
Steder

Seværdigheder på Piazza San Marco

Denne storslåede plads er et verdensberømt, ikonisk vartegn i hjertet af Venedig. Mens pladsen i sig selv er et smagfuldt og storslået menneskeskabt værk omgivet af imponerende prokuratorbygninger, er det perlerne i nærheden af og omkring den, der udgør et fantastisk hele. Først Basilica di San Marco – en tur til Venedig er ikke komplet, før du har set denne utrolig detaljerede katedral, stærkt påvirket af byzantinsk arkitektur og rigt dekoreret med skulpturer, guld og mosaik fra top til tå. Indeni finder du et interiør, der vidner om rigdommen fra Venedigs dage som handelsimperium – mesterlige malerier, guld, statuer, forskellige relikvier, omfattende mosaikker på de øvre etager og den berømte altertavle Pala d'Oro. Lige ved siden af basilikaen finder du byens højdepunkt - Dogepaladset. I århundreder har dette gotiske palads været sæde for den venetianske regering og dogens residens med overdådigt og individuelt indrettede, malede og tilpassede kamre og sale. Slottet er forbundet med et fængsel via Sukkenes Bro (Ponte dei Sospiri) – et lille venetiansk vartegn berømt for sin dystre symbolik. Før i tiden tog fangerne et sidste kig på Venedig igennem broens vinduer, imens de blev ført over til fængslet. Lige i nærheden af slottet hæver det majestætiske Campanile di San Marco-klokketårn sig. Tårnet kan dateres tilbage til det 9. århundrede og er blevet ødelagt og genopbygget mange gange. Så er der San Marco- og San Teodoro-søjlerne fra det 12. århundrede, der repræsenterer byens to historiske skytshelgener. Statuen af San Teodoro overskygges i nogen grad af den mystiske, venetianske løve med sin dunkle oprindelse. Glem ikke at tage et kig på klokketårnet Torre dell'Orologio, når du er der. Giv dig tid til at se og opleve dette steds overvældende skønhed og historie. Hvis du stadig har lyst til at gå på opdagelse, så behøver du kun at bevæge dig et par skridt væk fra pladsen. Det er det magiske ved Venedig!

Canal Grande

Et besøg i Venedig er ikke komplet, før du har taget en bådtur – det kan være med en kanalbåd, en vandtaxa eller en gondol. Og en tur på Canal Grande er en fantastisk måde at få overblik på og værdsætte udsigten til den rene, arkitektoniske skønhed fra forskellige tider, der ligger hele vejen langs kanalen. Der er et overvældende antal seværdigheder undervejs, fra den ikoniske Rialto-bro, som du vil komme helt tæt på og sejle under, til de adelige familiepaladser Ca' Rezzonico, Ca' Foscari, Palazzi Barbaro, Palazzo Dario og Ca' d'Oro. Der er også fondacos såsom Fondaco dei Tedeschi, Fondaco dei Turchi og Fondaco del Megio, og kirker som basilikaen Santa Maria della Salute, San Geremia og San Samuele, det gamle toldpakhus Punta della Dogana, dommersædet Fabbriche Nuove og mange flere. Det er værd at sejle turen flere gange, da du utvivlsomt vil opdage nye seværdigheder hver gang.

Murano

Murano, en gruppe på syv øer, ligger omkring 1,5 km fra Venedig og er endnu et smukt sted, du kan udforske. Murano er først og fremmest kendt for sin glaskunst. Se selv, og besøg Museo del Vetro, der huser en omhyggeligt arrangeret samling af glaskunst, der går helt tilbage til det 5. århundrede. Her kan du se alt i glas, fra romerske glasvarer til spejle, borde, forskellige kunstværker og de berømte venetianske perler. Lige uden for museet finder du den smukke og uforstyrrede kirke Duomo di Murano fra det 7. århundrede med sine unikke udvendige detaljer, et imponerende selvstændigt klokketårn og en helt særlig oplevelse – den omfattende byzantinske gulvmosaik af billeder og ornamenter fra det 12. århundrede. En anden mystisk kulturgenstand er de fire ribben, der måler over 1 meter og hænger i snore. Legenden siger, at det er ribbenene fra en drage, der blev dræbt af St. Donatus. Sørg for at tage hen på torvet Campo Santo Stefano, hvor du finder den slående, abstrakte glasstjerneskulptur og det nærliggende klokketårn fra det 19. århundrede ved siden af kirken Santo Stefano. Og sidst, men ikke mindst – det vidunderlige venetiansk-byzantinske Palazzo Da Mula fra det 12.-13. århundrede. Sørg for at få udforsket mere af Murano, og gå på opdagelse efter nogle fine glasvarer, som der selvfølgelig er masser af.