Varna
Om

Bulgariens tredjestørste by Varna er langt det mest interessante sted på Sortehavskysten. Som et af ​​de største turistmål, kaldes den med rette for Bulgariens sommerhovedstad.

Men lad dig ikke narre af den resortlignende præsentation – Varna har også en rig historie. Byen blev etableret i det 6. århundrede f.Kr. som byen Odessos og har igennem årene været underlagt en hel del herskere, herunder Miletian-grækerne, byzantinerne og osmannerne. Den mangfoldige arkitektoniske kulturarv bestående af kirker, klostre og de lokale fortolkninger af neoklassisk arkitektur i Art Deco- og jugendstil i byens gamle kvarterer vidner om byens historie. Varna giver også mulighed for at se verdens ældste guldsmykker på det arkæologiske museum, som også står for det historiske sted for de gamle romerske varmkildebade.

Havnepromenaden har forskellige klubber for enhver smag, uanset om du er i humør til rock, pop eller dansemusik. Det subtropiske, fugtige klima giver dig mulighed for at nyde de hyggelige lystbådehavne og byens strande med deres unikke varme kilder, der er kendt blandt de lokale som "havbade".

Overfloden af underholdningsmuligheder, steder af historisk interesse, museer, strande, shoppinggader, restauranter og meget mere gør Varna til det perfekte feriemål for hele familien. 

Fakta
  • Varna er den fjerdestørste by ved Sortehavet
  • Varna har en rig arkæologisk arv, der tiltrækker forskere fra hele verden
  • Havnen i Varna er det største havnekompleks i Bulgarien
  • Guldsmykkerne fra Varnas begravelsesplads anses for at være de ældste i verden
Fly til Varna
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Vand °C
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Gennemsnitlig °C
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Solskinstimer
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Solnedgang
Spis

Gyuvetch

Denne vegetabilske gryderet med ris og ost er traditionelt lavet i en lerkrukke og menes at stamme fra de gamle thrakere.

Tarator

Denne forfriskende kolde suppe med valnødder, yoghurt, hvidløg, agurk, krydderurter og eddike eller citronjuice er perfekt som forret.
Drik

Hvidvin

Denne lette og meget aromatiske vin er fremstillet af de lokalt dyrkede kobbergule Dimiat-druer og serveres normalt afkølet.

Rakia

Denne frugtcognac er Bulgariens erklærede nationaldrik og yderst populær i Balkanlandene. Den kan også laves af blommer og blandede frugter.
Se

Dragefestival

En opvisning med drager fra forskellige lande, hvor du kan opleve fremvisninger af svævefly og originale, professionelt byggede flyvemodeller, der fylder himlen.

Pobiti Kamani

Et fantastisk 50 millioner år gammelt ørkenlignende fænomen af naturligt formede og nedbrudte rækker af klippeformationer, der hver er omkring 5-7 meter høje.
Perfekt til
Strandferie
Museer
Natteliv
Gåture i park
SPA
Solbadning
Svømning
Forlystelsesparker
Gåture
Vandski
Windsurfing
Vinture
Steder

Primorski Park

Den storslåede park ved vandet blev etableret i 1878 og spreder sig ca. 8 km nord fra byens centrum med udsigt over havet. Den siges at være en af de største af sin slags i Europa. Fyldt med frodige grønne områder og mange attraktioner er det et sted, der er værd at besøge. I den nordlige del finder du Varna Zoo med en række forskellige dyr, og længere mod nord ligger Terrarium Varna. Parken er også hjemsted for et akvarium, delfinarium, Varnas maritime museum, observatoriet og planetariet. På kystlinjen ligger restauranter, strandbarer og klubber på rad og række og endda en mini-forlystelsespark for børn. Hvis du derimod ønsker at slippe væk fra travlheden, så prøv at gå en tur ud af en af hovedpromenaderne. Så vil du pludselig befinde dig i et mere afsondret og behageligt, roligt område, hvor du kan nyde fuglenes sang.

Det arkæologiske museum i Varna

Det er et af Bulgariens største museer og har til huse i en bygning i neorenæssancestil. Museet er mere end 2000 kvadratmeter stort med kulturgenstande fra de forskellige perioder i regionens historie, blandt andet forhistorisk, thrakisk, oldgræsk og romersk. Museet udstiller også genstande fra det byzantinske rige og de middelalderlige, bulgarske riger samt det osmanniske styre og perioden for Bulgariens nationale genopbygning (den bulgarske renæssance). De vigtigste genstande i udstillingen er nogle gyldne smykker fra Varnas begravelsesplads fra 4600-4200 f.Kr., og de anses for at være den ældste guldskat i verden. Disse smykker blev fundet under anlægsarbejdet i 1972, hvor der blev fundet i alt næsten 300 grave og mere end 3.000 gyldne objekter.

Zlatni Piasaci

Hvis du er på udkig efter resortaktiviteter, afslapning og sjov, kan du besøge Zlatni Piasaci (Golden Sands). Dette populære turistmål ligger 17 km nord for Varna og er stort set forbundet med byen via endeløse resorter og villaområder. Golden Sands naturpark er en vigtig del af byen med sine varme mineralkilder, der allerede var kendt af thrakerne og de romerske kejsere samt de frodige skove, som er hjemsted for over 600 arter af hvirvelløse dyr, mere end 120 fuglearter og 27 små og 14 store pattedyr, herunder vilde katte, vildsvin og hjorte. Resortet er kendt for sit hvidgyldne sand og udsigten over det klare, blå hav. Sommertemperaturen ligger omkring 27-30 °C, og den gennemsnitlige vandtemperatur ligger på 25-28 °C. Zlatni Piasaci tilbyder fremragende underholdning og fritids-, sundheds- og skønhedsaktiviteter. Et paradis for både børn og voksne!