Tenerife
Om

Hvorfor tage til Tenerife? For de fleste er vejret hovedårsagen til, at de rejser til denne smukke ø på ferie – det er solskin, når det er bedst! Med mere end 300 solskinsdage om året er Tenerife det perfekte sted til at få solbrun hud og tilbringe mange timer i havet. Det er intet under, at det er en populær destination for mange danskere at tage til for at få den meget tiltrængte sol. Det er et familievenligt sted, politisk stabilt og kun omkring fem timers flyvetur fra de fleste Primera Air-lufthavne.

Noget af det bedste vejr i verden og en utrolig placering gør Tenerife til den perfekte feriedestination for alle. Øen byder på mange forskellige aktiviteter. Vil du fiske? Der er kun 10 minutter til det nærmeste sted. Surfe? Bølgerne er helt perfekte, især om vinteren. Gå på sightseeing? Der er en masse at se her – fra en kæmpe vulkan og bjergsøer til historiske seværdigheder og meget mere. Uanset hvad du godt kan lide at lave, kan du finde det her. 

Tenerife er måske ikke den største ø, men der er en masse at lave og endnu mere at opleve. Hvis du er bekymret for, at du ikke får minder og billeder med hjem fra ferien, kan du godt glemme det – på Tenerife kommer dit kamera på overarbejde, og du vil kun være bekymret for at skulle rejse væk igen.

Fakta
  • Den gennemsnitlige temperatur om sommeren er 23 °C, og på Tenerife er der mere end 300 solskinsdage om året
  • Sproget, der tales på Tenerife, er spansk (castiliansk)
  • Selvom valutaen er Euro, og øen ikke er en del af Europa, er den stadig en del af EU.
  • På Tenerife ligger den tredjestørste ø-vulkan i verden, Teide
Fly til Tenerife
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Vand °C
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Gennemsnitlig °C
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Solskinstimer
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Solnedgang
Spis

Gofio

Mel af ristet korn, der er et af de mest traditionelle produkter på De Kanariske Øer, som går helt tilbage til tiden med Guancherne.

Papas Arrugadas

En ret, som kan fås overalt på De Kanariske Øer, som alle, der vil prøve nogle lokale retter fra Tenerife, må prøve.
Drik

Cafe Cortado Natural

En lækker espresso med en lille sjat opvarmet mælk, der normalt serveres i et lille glas.

Sangria

Den unikke spanske drink, hvor vin og spiritus mødes. På traditionel vis lavet med vin, frugt, brandy eller rom, sødemiddel og isterninger.
Se

Loro Parque

Zoologisk have og dyrereservat udenfor Santa Cruz, hvor du kan opleve mange forskellige dyr, specielt papegøjer.

Los Gigantes

Et naturligt vartegn med klipper, der rejser sig helt lodret op fra Atlanterhavet i en højde på omkring 500 meter.
Perfekt til
Sejlture
Ture med svævebane
Dykning
Golf
Mountainbiketure
Quad biking
Sightseeing
SPA
Ture i ubåd
Solbadning
Surfing
Tennis
Forlystelsesparker
Steder

Masca

Masca ligger mod nordvest ved foden af Teno-bjergene og er et af de mest billedskønne områder på øen. Den smukke lille by kan være lidt svær at komme til, men turen er det hele værd. Du kommer forbi kløfter med grøn natur og ad snoede veje med hårnålesving. Naturen på vejen er betagende, og når du først er ankommet til Masca, er stedets naturlige skønhed overvældende. Indtil for nyligt var Masca nærmest ukendt, men nu tager mange besøgende turen hertil. Byens omgivelser er magiske med husene liggende på bjergenes smalle højderygge faretruende tæt på kanten. Det er virkelig drømmedestinationen for enhver fotograf. Den lille bugt, som efter sigende var et tilflugtssted for pirater før i tiden, ligger en gåtur på tre timer væk fra byen, og turen vil uden tvivl byde på spektakulær udsigt. Vær dog opmærksom på, at når du først er nede i Masca, skal du enten gå tilbage (hvilket tager meget længere tid og er en præstation for selv de garvede vandrere) eller tage en båd fra kysten til den nærliggende Los Gigantes.

Teide Nationalpark

Landskabet centrerer sig omkring den største vulkan i Spanien, Teide. Den sovende kæmpe var sidst i udbrud i 1798, og vulkankeglen og det synlige lava har skabt en ekstraordinær sammensætning af farver og former. I området findes mange forskellige plantearter af stor biologisk interesse. Starlight Foundation anser det også som et godt sted at se på stjerner. Nationalparken blev grundlagt i 1954 for at beskytte det spektakulære og vigtige landskab ved foden af den kolossale vulkan. Vulkanen hedder Teide, og den ligger i en gammel, stor grydeformet fordybning, skabt af to halve calderaer, som er adskilt af klippeformationerne Roques de García. Nogle helt unikke planter og dyr lever og trives i Teides skygge. Der er virkelig mange forskellige plantearter, bl.a. Tajinaste, den hvide og blå Retama, Rosal del Guanche, Finbladet Vejsennep og Sølvtidsel.

Hvaler og delfiner

Det dybe og varme hav mellem Tenerife og naboøen La Gomera er et af få steder i verden, hvor du nærmest er garanteret at se grindehvaler og delfiner. Tag på en delfin- og hvalsafari med båd, eller hvis du virkelig vil opleve dem på tæt hold, kan du besøge vores side med udflugter på Tenerife, hvor du kan bestille et utroligt møde med delfinerne i Aqualand.