Ponta Delgada
Om

Den fjerntliggende øgruppe Azorerne består af en række smukke bjergøer med fredfyldte naturskatte, der har alt hvad den eventyrlystne rejsende kan begære, lige fra surfing og dykning til ridning og paragliding. I modsætning til Kanarieøernes uovertrufne vejr og strande tilbyder Azorerne et grønnere landskab, stejlere bjerge, mildere suptropisk klima hele året og en mindre turistet stemning.

Den regionale hovedstad Ponte Delgada, der ligger på øen São Miguel, er en smuk by med masser af spændende ting at lave. Der er en fantastisk arkitektur at gå på opdagelse i, mens man slentrer omkring - fængslende pladser i sorte og hvide fliser, brolagte gader, dejlige kirker og historiske bygninger med de karakteristiske hvide facader og udsmykninger i mørk vulkansten. Tag en bid mad eller noget at drikke på en af de mange caféer, barer og restauranter rundt om i byen. Maden i området er simpelthen fantastisk - sørg for at smage nogle af de fantastiske lokale produkter, så som ananas, cremede oste, vin og te. Hvis du er glad for fisk, vil du glædes over det brede udvalg til moderate priser. Når det gælder festligheder har Ponta Delgada et overraskende levende natteliv med barer og spillesteder for enhver smag samt fester til langt ude på natten.

Byen kan også bruges som base for at tage på udflugt til de små landsbyer, de uberørte naturskønne områder og mange vulkanskabte vidundere rundt omkring på São Miguel. Tag en klatretur op af kraternes kanter, hvor der er en imponerende udsigt over landskabet, gå tur ad de mange stier, kig ind i betagende huler, eller hvil øjenen på de utrolige åbne horisonter ud over det store hav.

Fakta
  • Azorerne er en selvstændig øgruppe i Portugal, som ligger omkring 1360 km vest for hovedlandet
  • Alle øerne er af vulkansk oprindelse
  • Azorerne er nogle af de højeste bjerge på planeten, målt fra bunden af havet og til toppen
  • Azorerne var oprindeligt ubeboede, men begyndte at blive overbefolkede allerede i det 17. århundrede
Fly til Ponta Delgada
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Vand °C
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Gennemsnitlig °C
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Solskinstimer
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Solnedgang
Spis

Cozido

Et must i Azorerne - en bastant gryderet med kød og grøntsager, der bliver tilberedt ved at grave gryden ned i den varme vulkanske jord i adskillige timer.

Malasadas

Disse dejkugler skal have deres oprindelse på São Miguel-øen. De er friturestegt og rullet i sukker og udgør et dejligt mellemmåltid.
Drik

Chá verde

Prøv denne lokalt dyrkede grønne te. Det specielle ved den er, at bladene er bliver lufttørrede i den salte havluft, hvilket giver dem en unik, jordlig aroma.

Mulher do Capote

Denne søde azoriske likør er lavet på frisk ananas eller passionsfrugt og nydes normalt efter maden.
Se

Byporten

Ponta Delgadas ikoniske vartegn fra 1783. Byporten var oprindeligt del af en forsvarsmur og er nu blevet et symbol for byen.

Chá Gorreana

Tag på en rejse tilbage i tiden, og besøg Europas eneste teplantage. Grundlagt i 1883 og producerer stadig te den dag i dag.
Perfekt til
Arkitektur
Barture
Cykling
Ture med båd
Sejlture
Kirkevartegn
Specialiteter
Dykning
Delfiner
Kørsel
Fiskeri
Vandreture
Hesteridning
Bjerge
Mountainbiketure
Natteliv
Orientering
Gåture i park
Fotografering
Quad biking
Sejlads
Sightseeing
Snorkling
SPA
Se solnedgang
Surfing
Svømning
Tapas
Gåture
Windsurfing
Steder

Caldeira das Sete Cidades

Et must, når man er på São Miguel. Det gigantiske ældgamle vulkankrater med de glitrende tvillingesøer Lagoa Verde og Lagoa Azul (meget rammende den grønne og den blå sø) er en unik naturformation, der fortryller med fænomenale udsigter, uspoleret natur og dets enorme størrelse. De skovdækkede klipper omkranser en grøn og en blå sø ved siden af hinanden. Ifølge en azorisk legende blev søerne dannet af tårerne fra en prinsesse og en hyrde, som ikke måtte få hinanden. Det er bedst at komme forbi på en klar dag for at kunne værdsætte stedets skønhed fuldt ud, men hvis du kommer en dag, hvor det er skyet eller tåget, kan du sagtens udforske nogle af de gode vandrestier rundt om kanten og til søerne og blive belønnet med lige så stor skønhed på vejen.

Furnas

Furnas-distriktet er et vulkansk eventyrland med en dejlig landsby af samme navn. Området er virkelig slående og farverigt med subtropiske planter, som giver et unikt indblik i hvordan de europæiske skove så ud før istiden, som ikke nåede til Azorerne på grund af det milde klima. Tilbring noget tid med at slentre omkring i landsbyen eller gå på en vandretur og vær klar til at lade den lokale natur imponere dig. Alligevel er Furnas mest kendt for sine naturlige, varme kilder og fumaroler, hvor den vulkanske damp og gas strømmer ud. Det smukke Poca Da Dona Beija er særligt kendt for sine termalbad og her er der masser af mulighed for at få sig en dukkert. Så er der de forskellige interessante steder, her iblandt den fascinerende sø Lagos das Furnas og Caldeiras da Lagoa das Furnas-området, hvor du på første parket kan se den vulkanske aktivitet, der får jorden til at boble og koge eller den smagfulde Terra Nostra-park, der har en fantastisk flora.

Hvalsafari ved Azorerne

Udover den vulkanske skønhed er Azorerne kendt som en uovertruffen destination til at kigge på hvaler. Havet omkring øerne er rigt på fisk og kril og de rigelige fødemængder gør området attraktivt for de imponerende pattedyr. Der er blevet observeret over 20 forskellige slags hvalarter nær Azorerne, blandt andet pukkelhvaler, kaskelothvaler, delfiner, havskildpadder og mange flere. Mange af turene starter fra Ponta Delgadas marina og tager omkring 3 timer og selvom du kan tage kigge på hvaler året rundt, er det bedste tidspunkt om sommeren.