Palma de Mallorca
Om

Denne festlige by på Mallorcas sydvestkyst er overraskende charmerende med flotte seværdigheder, åbne horisonter og uimodståeligt middelhavsklima. Palma er det travleste midtpunkt på øen og huser halvdelen af Mallorcas befolkning.

Palma er en rigtig middelhavsby. Arkitekturen sammenlignes nogle gange med Barcelonas og ikke uden årsag, - der er nogle flotte modernistiske bygninger, der leder tankerne hen på Gaudis værker. Men den, der minder allermest om Barcelona er den store middelalderkatedral La Seu, der rejser sig over byen. Med bjergenes silhouetter i baggrunden er det et fantastisk syn. Efter at have hørt under forskellige styrer igennem tiden har Palma masser af kulturarv og vartegn. Her er blandt andet en fantastisk gammel bydel, hvor gaderne snor sig som i en labyrint, elegante slotte og barokke kirker, den ikoniske marina og en flot palmebeklædt strandpromenade til gåture og cykling. Mens du vandrer videre væk fra havet, kommer du pludselig til moderne områder med rummelige gader og en overflod af caféer, butikker og restauranter.

Udover de smukke seværdigheder, er Palma også berømt for sine smukke strande. Bystranden er en lille gåtur fra katedralen, og selvom den er ret fyldt med mennesker, er den et godt sted til afslapning og sjov. Hvis du er til mere til færre mennesker på stranden, kan du tage til feriebyen Ciudad Jardins strand, der ligger i nærheden.

Hvis du gerne vil lære byen ordenligt at kende, så har Palma noget for enhver smag, blandt andet en forskelligartet og blomstrende kunstscene, spektakulære museer, fremragende mad, et vildt natteliv, med muligheder for en masse sjov.

Fakta
  • Mallorca er Spaniens største ø
  • Der har boet mennesker på Mallorca siden 7000 f. Kr.
  • Mallorca har en overraskende lang række hulesystemer, nogle af dem med undergrundsfloder
  • Mallorca nyder godt af en årlig gennemsnitstemperatur på 21 °C og mere end 300 solskinsdage om året
Fly til Palma de Mallorca
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Vand °C
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Gennemsnitlig °C
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Solskinstimer
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Solnedgang
Spis

Ensaïmada

En mallorcansk specialitet, der stammer fra det 17. århundrede. Det er et bagværk, som tilberedes på mange forskellige måder og er god til morgenmad.

Sobrasada

En blød, røget pølse lavet af finthakket grisekød, bacon, paprika, salt og krydderier, normalt serveret som smørepålæg på rustikt brød.
Drik

Palo

Denne meget mørke, aromatiske og tykke aperitiflikør, som stammer fra et malariemiddel, er lavet af kinabark, ensian, sukker og alkohol.

Herbs de Majorca

Mallorcansk likør lavet af anis og andre urter, blandt andet mynte, citron, fennikel, kamille, merian og appelsin. En ideel digestif efter maden.
Se

Castell de Bellver

Et unikt rundt slot - det eneste af sin slags i Spanien og det første i Europa. Fantastisk udsigt fra toppen af murene!

Es Baluard

Besøg et af de fineste kunstgallerier i Mallorca, som er bygget ind i renæssance-murene, og som udstiller værker af Miró, Barceló og Picasso.
Perfekt til
Arkitektur
Barture
Strandferie
Cykling
Ture med båd
Sejlture
Udforskning af huler
Kirkevartegn
Cocktails
Dykning
Vandreture
Historie
Natteliv
Orientalske vartegn
Indkøb
Sightseeing
Solbadning
Svømning
Gåture
Vandski
Vinture
Steder

La Seu

Den majestætiske La Seu-katedral rejser sig over byen i ren og skær gotisk storhed og er det største vartegn i byen. Det ligner næsten, at katedralen stiger op af vandet sammen med de gamle bymure. Interessant nok blev katedralen bygget oven på en eksisterende moske, der før da var blevet bygget oven på et ældgammelt romersk tempel. Selvom den mest er gotisk i sin stil med dens imponerende række af massive støttepiller langs midterskibet på hver side, så inkorporerer den også mange renæssance-træk. Det tog nemlig mere end 350 år at gøre bygningen færdig og et jordskælv i 1851 forårsagede store skader på strukturen. De udvendige detaljer i sandsten består blandt andet af nogle fantastiske udsmykninger og interiøret er på samme måde imponerende, rummeligt og smukt med et karakteristisk gotisk vertikalt design. Store farvede glasvinduer og det store rosenvindue giver en imponerende indvendig belysning, særligt i kombination med innovative afsluttende detaljer lavet af Antoni Gaudi, som stod for restaureringen af La Seu i starten af 1900-tallet.

Palmas gamle bydel

For foden af den gamle katedral li Palmas gamle bydel. Den gamle bydel har en tydelig arabisk indflydelse med dens labyrinter af smalle og stille gader, klynger af historiske små huse med sammenstødende tagspær, paladser og gårdspladser. Mens du går på opdagelse, vil du finde masser af lærerige museer, flotte butikker og caféer rundt omkring. Den gamle bydel er en ren fornøjelse at gå rundt i og fare vild i, altid med seværdige vartegn og smukke attraktioner i nærheden. Det store Almudaina-palads fra det 13. århundrede ved siden af La Seu er bestemt et besøg værd. Det var oprindeligt et fort, men blev lavet om til residens for Mallorcas konger, hvilket ses tydeligt ud i de flot dekorerede værelser, smukke haver og gårdspladsen, der har en løvefontæne, der stammer helt tilbage fra det arabiske herredømme på Mallorca. En anden interessant arabisk levning er det arabiske bad Baños Arabes-bygningen. Selvom den er temmelig lurvet, giver den et uspoleret indtryk af disse ældgamle strukturer. Et andet vartegn, du ikke bør gå glip af, er Palau March, som var en af utroligt rige March-families residenser, der huser skulpturer og kunstværker af mange velkendte kunstnere, blandt andre Moore, Rodin, Dali og Sert.

Serra de Tramuntana

Dette bjergfyldte og maleriske område lader dig se Mallorcas natur, som står i skarp kontrast til ferieresorterne og Palmas byområde, som de fleste vil forbinde med øen. Det vilde landskab og rå terræn med forvitrede kalkstensklipper, der strømmer ned i det glitrende hav, landsbyer spredt ud over bakkerne, olivenlunde, granskove og krat udgør et smukt landskab. Området er perfekt til vandring eller gåture, og kan nemt tilgås og udforskes af hundredvis af stier. Serra de Tramuntana-bjergkæden er hjemsted for en forskelligartet og rig flora og fauna, blandt andet den lokale mallorcanske jordemodertudse og munkegrib. Adskillige steder, så som Torrent de Pareis-kløften og Fonts Ufanes, er blevet erklæret for naturmonumenter. Brug tid på at opdage og nyde den utæmmede side af Mallorca.