Málaga
Om

For mange er Málaga stedet, de nemt kan komme til og nyde solen på de populære hoteller på Costa del Sol. Men denne tidligere slidte havneby er for alvor blevet opgraderet til en by, hvor man kan nyde meget mere end bare sandstrandene.

Mens byens strande blot er én af fordelene ved at tage til Málaga, er maden bestemt en af de vigtigste grunde til at komme hertil. Klimaet og fisketraditionerne betyder, at der er mange fisk, fantastiske lokale vine og noget af det bedste jamón, du kan få.

Udover strande og mad har Málaga mange museer med både klassisk, moderne og gadekunst samt shoppinggader med nogle af verdens største mærker og de bedste lokale producenter. Og du behøver ikke være bekymret for nattelivet – Málaga elsker at være sent oppe, og der ligger mange steder, hvor du kan feste.

Fakta
  • Der er kun 130 km fra Málaga til Nordafrika
  • Sommersæsonen varer omkring 8 måneder, april til november
  • Málaga er en af de ældste byer i verden
  • Málaga-Costa del Sol lufthavn har omkring 13 millioner gennemrejsende om året
Fly til Málaga
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Vand °C
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Gennemsnitlig °C
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Solskinstimer
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Solnedgang
Spis

Migas

Små stykker brød stegt i olivenolie med skinke, paprika, rød peberfrugt og hvidløg og serveret med chorizo og æg.

Ensalada Malagueña

Salat a la Málaga – en af de traditionelle retter fra området. Salaten laves med kartofler, tørret, saltet torsk, oliven og appelsiner.
Drik

Cafe Sombra

En kaffe lavet af omkring 20 % kaffe og 80 % mælk, som du kan nyde på en lokal café i Málaga. Lækker cremet!

Vin fra Málaga

Sød rødvin lavet af Pedro Ximenez-druer og karakteriseret af en mørk mahognifarve, moden aroma og fyldig og elegant smag.
Se

Centre Pompidou Málaga

Besøg et af de mest fantastiske museers Málaga-afdeling, og oplev forskellige udstillinger, gallerier og workshops.

Museo Automovilístico de Málaga (Bil- og modemuseum)

Oplev ægte vintage her – imponerende biler udstillet sammen med haute couture og mode fra de respektive tidsperioder.
Perfekt til
Arkæologiske ture
Cykling
Ture med båd
Kultur
Escape Room Games
Gourmet mad
Historie
Museer
Sightseeing
Tapas
Gåture
Vinture
Steder

La Alcazaba

Et must i Málaga er at se La Alcazaba, som er en fæstning tilbage fra det 11. århundrede. Den nævnes i alle rejseguides om Málaga, og det er ikke uden grund. Det er et af byens mest berømte vartegn. Inde i fæstningen kan du besøge byens arkæologiske museum, hvor der udstilles autentiske bevarede skatte, som fortæller noget om byens historie. Før i tiden var Alcazaba forbundet til borgen Gibralfaro, som blev bygget i løbet af 1300-tallet af Kong Yusuf I oven på et gammel fønikisk bygningsværk, hvor der også var et fyrtårn på bakken, og som hed Gibralfaro.

La Concepción – botanisk have

La Concepción anses for at være en af de bedste botaniske haver i Europa og er et tropisk paradis, hvor traditionelle haver kombineres med frodige grønne skove. Haven blev skabt i 1850'erne af et aristokratisk par og har meget at byde på: en masse historie, smukke omgivelser til at tage flotte billeder i og nogle virkelig flotte ture, såsom "Jewels of La Concepción", "Themed Gardens" og "Around the World in 80 Trees". Hver af disse kan tage en time eller to at komme igennem – ja, du kan faktisk bruge en hel dag her.

Katedralen i Málaga

Katedralen i Málaga er bestemt værd at se. Den blev bygget for næsten 250 år siden og er kendt for sin traditionelle spanske udsmykning og historiske dekoration, mens katedralens barokke facade kombineres med renæssancestilen indenfor. Den er også kendt for, at ét af de to tårne ikke er bygget færdigt, hvorfor den har fået tilnavnet "La Manquita" eller "Den enarmede dame". Det færdigbyggede tårn rager flotte 84 m op og får den til at se betagende ud fra hvilken som helst vinkel. Indvendigt er der graveringer, dekorationer, skulpturer, malerier og andre elementer, der bidrager til et flot udseende.