Lissabon
Om

Fra syv maleriske bakketoppe er der udsigt til Europas næstældste by og hovedstad i Portugal, som har en charme, der kun kan skabes over flere århundreder. Læg det dejlige middelhavsklima oven i, som giver en sommersæson på seks måneder samt de varmeste vintre i Europa, og du har en drømmeby.

Lissabons spændende historie er tydeligt afspejlet i den fantastiske romerske og gotiske palads-arkitektur, der aldrig holder op med at fornøje øjet. Det er en fornøjelse at slentre omkring i det stramme net af brolagte gader og baggyder, og opdage storslåede seværdigheder på hver gadehjørne. En gåtur i Lissabons gader giver dig både en fornemmelse af middelalderen i de majestætiske katedraler og af den kulturarv, der vidner om vovemodet hos én af de største stormagter i opdagelsestiden. Sightseeing i Lissabon er det rene barnemad takket være et fremragende offentligt transportsystem, der får dig nemt fra A til B. Men Lissabon er også en af de byer, der kan udforskes på spontan vis, hvilket vil føje endnu mere fornøjelse til glæden ved at finde uforventede skatte.

Men Lissabon er mere end blot fantastiske udsigter. Giv dig god tid til at prøve nogle kulinariske lækkerier, opdag det energiske kulturliv og den store kunstscene, eller tag solbad på en af Lissabons fremragende strande. Sidst, men ikke mindst  er Lissabon et godt sted at gå i byen, - nattelivet er fantastisk. Her må man nemlig godt drikke på gaden og det giver en festlig og åben stemning.

Fakta
  • Lissabon er den ældste by i Vesteuropa
  • Vasco da Gama-broen i Lissabon er den længste i Europa, med en total længde på 12,3 km
  • Livraria Simão i Lissabon er en af de mindste boghandlere i verden
  • I 1755 ødelagde et massivt jordskælv og en efterfølgende tsunami det meste af byen
Fly til Lissabon
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Vand °C
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Gennemsnitlig °C
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Solskinstimer
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Solnedgang
Spis

Bacalhau à Brás

En Lissabon-tradition - fintskåret, saltet torsk, blandet med løg, finthakkede, stegte kartofler med røræg.

Calco Verde

Grøn suppe lavet af kartofler, bladkål og portugisisk pølse i skiver med en knivspids olivenolie. Perfekt med en skive focacciabrød.
Drik

Vinho do Porto

Portugals kendte portvin, sød og perfekt til dessert. Man kan få portvin alle steder i Lissabon.

Ginja

En populær portugisisk speciallikør, lavet med ginja (sur kirsebær), der har trukket i alkohol. Serveres normalt med frugtstykker.
Se

Lissabon Oceanarium

Det største indendørs-akvarie i Europa med et fantastisk dyreliv og en af de få akvarier i verden, som huser en klumpfisk.

Bairro Alto

Hjertet af Lissabon, fyldt med hyggelige restauranter og barer, der liver op om aftenen med musik og store folkemængder i nattelivet.
Perfekt til
Arkitektur
Barture
Caféer
Kirkevartegn
Koncerter
Kultur
Specialiteter
Gourmet mad
Historie
Museer
Musikarrangementer
Natteliv
Fotografering
Restauranter
Sightseeing
Se solnedgang
Tapas
Gåture
Vinture
Steder

Castelo de São Jorge

Det prægtige slot på bakketoppen er en de mest populære turistattraktioner i Lissabon. Slottet var en fæstning for maurerne i det 11. århundrede og blev indtaget af Afonso Henriques, som erobrede Lissabon i 1147. Henriques var den første konge i Portugal, og slottet var hans kongelige residens. Slottet byder på en rundvisning i den portugisiske historie med et museum, fæstningsvold og slotspladser samt en arkæologisk udgravning, der er værd at besøge. Når man kommer op på slottets mure, har man en storslået udsigt over Lissabon foran sig.

Mosteiro dos Jerónimos

Dette kloster er udnævnt til verdenskulturarv af UNESCO. Det blev bygget i løbet af det 16. århundrede til ære for Vasco da Gamas rejse til Indien og opdagelsen af søvejen til Indien, som derefter gjorde Lissabon til en de rigeste byer i Europa. Navnet stammer fra Skt. Jerome-ordenen, hvis munke levede i klosteret og fungerede også som begravelsessted for kongerne. Det tog omkring 100 år at færdigbygge og er et af de bedst overlevende eksempler på den indviklede portugisiske gotiske, manuelinske arkitektur, der er bevaret efter det ødelæggende jordskælv i 1755. Det er en imponerende bygning med forbløffende detaljer og udsmykning både indvendigt og udvendigt. Facadens små, utroligt detaljerede elementer og tårne samt interiør i honningsten er rigt på luksuriøse detaljer med takkede buer, søjler med slyngplanter, knaster og blade, og andre elementer, der sammenflettes i gådefulde udsmykninger.

Torre de Belém

Placeret på Tejoflodens nordlige bred, hvor sejlere undslap de nådesløse vinde, udgør dette massive 30 meter høje tårn i manuelinsk stil en slående påmindelse om Opdagelsestiden. Det blev bygget i 1515 som et forsvarstårn for havnen og som en symbolsk indgangsport til Lissabon. Med dens takkede terrasse, renæssance-buegang og mesterlige udsmykninger i sten, statuer og med tilhørende kloster, betragtes det som et af Lissabons fineste vartegn. Du kan gå helt op ad den smalle trappe for at nyde den smukke udsigt og tage nogle gode billeder.