Faro
Om

En drømmelignende kyststrækning med betagende, smukke klipper og dejlige strande gør med rette dragende Algarve til det mest populære turistområde i Portugal. Algarves hovedstad Faro er dog ofte kun et transitområde for mange besøgende, der kommer her til lufthavnen. Men Faro har meget at byde på, herunder en karakteristisk portugisisk atmosfære, attraktiv marina, velholdte parker og pladser og et vidunderligt omkringliggende landskab. Uanset om du er historieinteresseret, elsker natur og dyreliv eller blot ønsker en god strand – så vil denne by helt sikkert fortrylle dig.

Algarve har et subtropisk middelhavsklima og får det meste nedbør i vintermånederne, mens somrene er varme og solrige og dermed perfekte til alle former for udendørseventyr på Ria Formosa. Tag f.eks. en afslappet spadseretur igennem de smalle gader i Faros fortryllende, gamle middelalderkvarterer, eller udforsk de nærliggende øer Ilha de Faro og Ilha de Barreta.

Hvis du er i humør til lidt underholdning, har byen en hel del klubber og barer, og den høje procentdel af studerende giver et pulserende natteliv.

Fakta
  • Faro er den sydligste by i Portugal
  • Det er en havneby, der hovedsagelig eksporterer fisk, vin, figner og kork
  • Det var den sidste større by, de kristne tilbageerobrede i 1249
  • I 1755 ødelagde et massivt jordskælv det meste af Faro med en efterfølgende flodbølge
Fly til Faro
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Vand °C
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Gennemsnitlig °C
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Solskinstimer
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Solnedgang
Spis

Bacalhau

Retter med saltet torsk er en integreret del af det portugisiske køkken og tilberedes og serveres i utallige varianter alt afhængigt af region og tradition.

Pastel de Nata

En portugisisk kage, der serveres næsten overalt – det er en tærte med en blød creme, som er lavet af æggeblomme og butterdej. Lige til at blive afhængig af!
Drik

Medronho

Traditionel portugisisk frugtcognac, også kendt under navnet 'ildvand', som er lavet af frugterne fra et jordbærtræ (arbustus). Det er en drik, der kan bringe tårerne frem i en mands øjne.

Café com Cheirinho

‘Cheirinho’ betyder 'duft' og er en kop kaffe med en anelse alkohol (oftest cognac). Den perfekte afslutning på et godt måltid!
Se

Bymuseum

Et kloster fra det 16. århundrede, som engang var en del af det jødiske kvarter og i dag er en af Faros mest unikke seværdigheder. Fantastiske kulturgenstande.

Knoglekapellet

Denne lille, makabre kirke er faktisk bygget af knoglerne fra over 1.000 karmelitmunke. Gå ikke glip af højdepunktet – det gyldne skelet.
Perfekt til
Barture
Strandferie
Cykling
Ture med båd
Historie
Kajakroning
Natteliv
Tapas
Gåture
Windsurfing
Steder

Praia de Faro

På Ilha de Faro strækker den længste strand i Faro sig langs 5 km kyst og tilbyder uendelige mængder af dejligt, gyldent sand. Byggeriet på øen er afdæmpet, så du vil ikke se nogen højhuse her. Stranden er let at komme til fra byen med regelmæssige busforbindelser, der også kan køre dig til lufthavnen. Vandet ved Praia de Faro er rent, og bølgerne er høje nok til surfing. Hvis du er nybegynder i surfing, kan det meget vel være en mulighed for at give det en chance – du kan tage nogle lektioner og leje udstyr på den lokale surfingskole.

Cidade Velha

På grund af sin lange og farverige historie, giver Faro én følelsen af at være et eller andet sted imellem fortid og nutid. Den gamle by er en blanding af maurisk arkitektur og portugisisk arkitektur fra det 18. århundrede smeltet sammen i en række brostensbelagte gader og omkranset af resterne af de gamle bymure. Mange af de historiske bygninger er blevet delvist genopbygget i andre stilarter end de oprindelige, da store dele af Faro blev ødelagt af et massivt jordskælv i 1755. Den historiske by er opdelt i to hovedområder: den ældste del Vila-Adentro og Mouraria, hvor maurerne bosatte sig fra slutningen af det 13. århundrede. Gå en tur igennem labyrinten af gader, der fører til bytorvet Largo da Sé, hvor du kan finde rådhuset fra det 19. århundrede og den lille gotiske Sé Catedral de Faro fra det 18. århundrede.

Ria Formosa

Er du fascineret af fugle og dyreliv? Så er det her stedet for dig! Denne lagune, der strækker sig ud over Faros grænser (et område på omkring 18.000 hektar), har været naturreservat siden 1987 og er beskyttet af fem grænseøer. Naturparken kan ikke kun prale af de mange forskellige fuglearter, men er også hjemsted for adskillelige truede dyrearter som f.eks. kamæleoner og søheste. Faktisk siges det, at området har en af de største søhestebestande i verden. Men der er så meget mere at opleve, så tag med på en guidet tur, hop på cyklen, tag med en båd, eller lej en kajak, og få den fulde oplevelse af dette vidunderlige sted!