Kreta
Om

Den største græske ø, og faktisk den femtestørste ø i hele Middelhavet! Selvom Kreta er en af Grækenlands 13 administrative regioner, har den sine helt egne kulturelle traditioner indenfor bl.a. musik og poesi. Kreterne værner om deres unikke kultur og traditioner, hvilket kun giver dig en ekstra oplevelse som besøgende.

Kreta er et af de mest populære feriesteder grundet øens evne til at tilfredsstille alles behov med skønne strande, historiske skatte, traditionel kultur, barske bjerge og kløfter, fantastisk forskelligartet natur og charmerende landsbyer. På øen ligger et stort antal luksushoteller med betagende udsigter, swimmingpools, sportsfaciliteter og aktivitetsområder. Turisterne strømmer til de mange arkæologiske steder fra den minoiske kultur, den gamle by og havnen i Chania. Et bredt udvalg af museer, varieret flora og fauna, velsmagende mad og venlige folk – du vil elske det her!

Hvis du er til gourmetmad, vil Kreta helt bestemt leve op til dine forventninger. Spisestederne producerer ofte selv kød, ost, raki, vin og retter ud fra unikke lokale opskrifter, og kosten på Kreta er blandt de sundeste.

Kretas historiske side er enorm – det er her, det første avancerede samfund i Europa har sin oprindelse, og eftersom øen ligger mellem tre kontinenter, har der været mange forskellige styreformer og kulturer gennem historien, hvilket har efterladt øen med et væld af gamle paladser, intimiderende fæstninger, palæer fra renæssancen, tyrkiske bade og imponerende kirker.

Fakta
  • Kreta er stedet, hvor den første europæiske befolkning, minoerne, boede
  • Det højeste bjerg på Kreta er Psiloritis, som er 2.456 m højt
  • Klimaet på Kreta ligger mellem middelhavs- og nordafrikansk klima
  • Der er mere end 3.000 grotter på Kreta
Fly til Kreta
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Vand °C
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Gennemsnitlig °C
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Solskinstimer
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Solnedgang
Spis

Kalitsounia

De små ostekager, der laves både salte og søde og typisk er fyldt med mizithra-ost eller lokale krydderier, serveres overalt på Kreta.

Dakos

En fantastisk græsk meze eller appetizer, der er en slags tvebakker med frisk tomat, mizithra, olivenolie, salt, oregano og peber.
Drik

Tsikoudia

Den nationale drik på Kreta, også kendt som raki. En klar, stærk likør destilleret af vindruesresterne fra vinproduktion.

Vin fra Kreta

Kretensisk vin minder mere om portvin eller sherry, er traditionelt hjemmelavet og sjældent på flaske og findes med mange forskellige smage.
Se

Fortezza

Nærmest som et symbol på Kretas stormfulde fortid er Fortezza bygget på toppen af en bakke i den gamle bydel i Rethymnon. Smukke solnedgange!

Stranden Vai

Et af de mest populære turiststeder på Kreta, også kendt som Palmestranden. Det er den største naturlige palmeskov i Europa.
Perfekt til
Arkæologiske ture
Udforskning af huler
Specialiteter
Kørsel
Vandreture
Historie
Mountainbiketure
Museer
Gåture i park
Sejlads
Sightseeing
Steder

Nationalparken Samaria-kløften

Med de 16 km gennem de sydlige Hvide Bjerge i området omkring Chania er Samaria-kløften en af de længste kløfter i Europa. Her findes hundredvis af plantearter og også den sjældent sete og truede kri-kri, også kaldet Kretensisk Vildged. Den barske skønhed ved kløften med dens stejle, skyhøje klipper, urørte terræn og planter vil indgyde ærefrygt og betage dig. Mellem bjergene Avlimaniko og Volakias løber en lille flod, og bjergene på hver side ligger kun 3 m fra hinanden på det smalleste sted, mens der er 150 m mellem, hvor det er bredest, så på vandreturen vil du uden tvivl se en masse naturskabte kontraster.

Knossos

Bare 5 km syd for Iraklion ligger ruinerne af det minoiske palads i Knossos. Paladset blev bygget omkring 1900 f.Kr., derefter ødelagt af et stort jordskælv omkring 1700 f.Kr., så genopbygget i mere omfattende stil og til sidst ødelagt i en brand omkring 50 år senere. Som hovedby for den minoiske befolkning indeholder dette fascinerende sted både et palads, pladser, private boliger, bade, opbevaringsrum, teaterområde, gravpladser og smukke freskoer, der får dig til at tænke på, hvordan dette prægtige sted mon så ud i den minoiske tid. Alt i alt tager Knossos omkring 2 timer at udforske. Hvis du har besøgt det arkæologiske museum i Iraklion før, vil du have meget viden om stedet, mens en lokal guide vil være en endnu bedre hjælp. Selvom ruinerne i Knossos generelt er velbevarede, er nogle dele kontroversielt blevet restaureret i starten af det 20. århundrede af den britiske arkæolog Sir Arthur Evans.

Den venetianske havn

Når du ser den, kan du fristes til at tro, at en lille del af Venedig er blevet flyttet hertil. Blandingen af gamle, pastelfarvede bygninger og havnefronten vidner om, at dette engang var et travlt og vigtigt centrum for venetianerne, hvilket også de massive og velbevarede fæstningsværker er et bevis på, heriblandt specielt Firka-fæstningen. Du kan nemt bruge et par timer på at gå rundt omkring på havnen eller til det venetianske fyrtårn, besøge det Maritime Museum, nyde en pause på en af de hyggelige restauranter eller bare slappe af og nyde livet.