Barcelona
Om

Barcelona ligger ved Middelhavet på Spaniens nordøstkyst og er en af de mest interessante byer i Europa med sin unikke kosmopolitiske og bohemeagtige stemning, en afslappet livsstil, fantastisk gastronomi, et stort antal varetegn og seværdigheder, mildt middelhavsklima, gode strande og livligt natteliv.

Barcelona går langt tilbage og kan fremvise nogle betagende eksempler på romansk og modernistisk arkitektur samt gotisk renæssancestil, deriblandt flere bygninger af Spaniens mest kendte arkitekt, Antoni Gaudí, og mange museer, inklusive både ét dedikeret til Picasso, et andet til Miró og et tredje til Barça, den verdenskendte fodboldklub i Barcelona. Sådan, som Barcelona ser ud i dag, er især præget af de sidste 150 år og er et billede på livsstilen i denne by i konstant udvikling.

Barcelona er en by, som hele tiden ser fremad og altid er på forkant med de nyeste tendenser. Du finder en overflod af ting at tage dig til her: rundture i byen, koncerter og events, forretninger og små butikker, restauranter og tapasbarer til enhver smag og meget mere.

Fakta
  • Barcelona er den største by ved Middelhavet
  • Størstedelen af Barcelona fra 1800-tallet blev opført udfra en utopisk masterplan om gadenet
  • I Barcelona er der to officielle sprog: spansk og catalansk
  • 10 % af Barcelonas 100 km² består af parker
Fly til Barcelona
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Vand °C
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Gennemsnitlig °C
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Solskinstimer
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Solnedgang
Spis

Botifarra

En pølse i forskellige slags – hvid, med ris eller sort. Den mest populære er botifarra med hvide bønner.

Paella

Den traditionelle spanske risret, der typisk tilberedes over åben ild med safranris og enten kød, fisk og skaldyr eller en blanding.
Drik

Sangria

Frigør din sjæl med Sangria, der traditionelt består af tør rødvin, frugt, brandy eller rom, sødemiddel, appelsinjuice og isterninger.

Cava

En spansk let mousserende vin (champagne), der produceres med forskellige niveauer af sødme og kan være hvid (blanc) eller rosé (rosat).
Se

Museu Picasso

Samlingen med mere end 3.500 af Picassos værker giver en dybdegående indsigt i skabelsen og udviklingen af dette geni af en kunstner.

La Rambla

Barcelonas mest kendte gade, hvor du får et væld af sanseindtryk, med de mange mennesker, teatre, arkitektur og talentfulde gadekunstnere.
Perfekt til
Arkitektur
Barture
Caféer
Udforskning af huler
Kirkevartegn
Koncerter
Kultur
Museer
Natteliv
Fotografering
Restauranter
Sightseeing
Tapas
Gåture
Vinture
Steder

La Sagrada Família

Hvis du bare skulle se ét sted i Barcelona, skulle det være dette. Den storslåede og utroligt komplekse katedral, der er tegnet af Spaniens mest berømte arkitekt, Antoni Gaudí, efterlader dig målløs og er forståeligt nok den mest besøgte seværdighed i Spanien. Selvom det allerede har taget 100 år at bygge katedralen, er den stadig ikke færdig, men når den bliver det, vil den være 95 m høj og 60 m bred med spir så høje som 170 m og plads til 13.000 folk. Designet er modigt, livligt og sofistikeret – der er ingen lige linjer, men derimod mange sektioner og facader, hvor hver enkelt er med helt unik og kringlet udsmykning og skulpturer. Katedralens indre er ligeledes helt unik med meningsfyldte samlinger af detaljerede og stiliserede skulpturer, søjler, som breder sig til trælignende grene, når de nærmer sig loftet, og genialt placerede og formede vinduer, som indfanger og spreder lyset og giver en flot effekt. Du kan også komme op i tårnene og opleve en udsigt, som du aldrig vil glemme. Siden Gaudí døde, er det blevet diskuteret meget, hvor sandfærdigt konceptet med La Sagrada Família er, og det er stadig usikkert, om den bliver helt færdig, men allerede nu er det et vidunderligt mesterværk.

La Pedrera

Denne helt ejendommelige, verdenskendte bygning, også kendt som Casa Milà, er et helt særligt eksempel på Modernista-arkitektur. Det er en lejligheds- og kontorbygning, der er tegnet af Antoni Gaudí og bygget i 1905-10, med en ujævn og bølgelignende stenfacade og en genkendelig men stadig usædvanlig tagkonstruktion med skulpturelle skorstene. Indvendigt er den udsmykket luksuriøst i stilen fra det tidlige 1900-tallet med usædvanlige kurver og gennemtænkte deltaljer. Altanerne i metal og malerierne er inspireret af naturen og komplementerer det levende i bygningens form. I bygningen ligger et lille museum, hvor noget af Gaudís arbejde er udstillet.

Park Güell

Endnu et af Gaudís mesterværker fra 1900-tallet. Greve Gúell startede projektet, som skulle være en elegant ejendom med familielejligheder, men projektet fejlede og blev i stedet lavet om til en offentlig park. Det fortryllende område er spækket med Gaudís helt specielle karakteristika og farverig mosaikudsmykning – typisk catalansk udsmykning, som du ser overalt i Barcelona. Parken er bygget op omkring en central plads med en lang, buet bænk udsmykket med mosaiksten hele vejen rundt, der, sammen med de frodige, stilfulde planter, naturinspirerede former på husene, træagtige stolper til at holde Sala Hipóstila og endda en drage dækket med mosaiksten ved indgangens trappe, får dig til at tro, at du drømmer. Her finder du også et lille hus med spir, hvor Gaudí boede de sidste år af sit liv, der er indrettet med interessante møbler, som han selv har designet.