Antalya
Om

Antalya ligger ved den billedskønne Antalya-bugten og er den største tyrkiske by ud til Middelhavet. Antalya er en livlig og voksende by med historisk kulturarv og et traditionel tyrkisk præg, hvor det moderne kombineres med det klassiske. Her er der både smukt landskab at se, steder at opleve og ting at lave. Omkranset af Taurusbjergene på den ene side og den smukke kyst og det turkisblå hav på den anden byder området her på varmt middelhavsklima med omkring 300 solskinsdage om året, som kan nydes på byens strande, palmebeklædte boulevarder og smukke lystbådehavn. Der er også et væld af aktivitetsmuligheder, såsom sejlture, vandland, gode strande og badeområder.

Det moderne Antalya blev bygget ovenpå den gamle by, og den historiske bydel Kaleiçi, omkranset af mure, er præget af både den romerske, byzantinske, seldsjukkiske og specielt den osmanniske periode og har en havn, der stammer helt tilbage fra den romerske æra. Der findes også arkitektoniske levn tilbage fra den græske tid samt andre eksempler på græsk arkitektur.

I området omkring byen ligger der også mange specielle steder at udforske, såsom det øvre og nedre Düden-vandfald, den fantastiske nationalpark Bey Dagi (Olympos) og oldtidsbyerne Termessos og Perge.

Fakta
  • Antalya er Tyrkiets største ferieområde ved havet
  • I Antalya er der omkring 3.000 timers sol pr. år
  • I løbet af de sidste 100 år er befolkningstallet i Antalya steget fra 25.000 til over 1 million
  • I 2015 ekspederede Antalya Airport over 27,7 millioner passagerer
Fly til Antalya
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Vand °C
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Gennemsnitlig °C
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Solskinstimer
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Solnedgang
Spis

Piyaz

Tyrkisk salat bestående af tørrede bønner med løg, tahin, hvidløg, valnødder, persille og sumak. I Antalya laves den med sesamolie.

Shish Kofte

En populær kebabvariant med hakket lam, kalv eller okse blandet med krydderurter, ofte persille og mynte, grillet på et spyd.
Drik

Raki

En typisk tyrkisk alkoholisk drik, også kendt som løvemælk. Det siges at være den bedste kur mod hjertesorger.

Tyrkisk kaffe

Kaffe fra ristede og fintmalede kaffebønner kogt i en cezve-kande og serveret i en kop, så kaffegrumset bundfældes.
Se

Aspendos

Et fantastisk romersk amfiteater, der er så velbevaret, at det stadig bruges den dag i dag. Oplev den pragtfulde og betagende udsigt!

Düden-vandfaldene

Smuk natur. Tag nogle fantastiske fotos med dit kamera! Det nedre Düden-vandfald styrter direkte i havet – et ekstraordinært syn.
Perfekt til
Arkæologiske ture
Ture med båd
Kultur
Historie
Museer
Orientalske vartegn
Sightseeing
Solbadning
Svømning
Gåture
Steder

Kaleiçi

Det billedskønne gamle kvarter Kaleiçi ("indenfor slottet") er et sted, som alle, der besøger Antalya, bare skal se. De smalle, snoede brostensbelagte gader og historiske bygninger fra forskellige perioder vidner om byens fortid og er bare et dejligt sted at gå rundt. Mange af bygningerne er blevet omhyggeligt restaureret og lavet om til moderne hoteller, butikker og restauranter. På hovedtorvet, Kale Kapısı, findes et gammelt klokketårn i sten og en statue af byens grundlægger, Kong Attalus II. Gå ikke glip af at opleve Kesik Minare, den livlige gamle basar İki Kapılar Hanı, der stammer tilbage fra 1400-tallet, eller den majestætiske triumfbue Üçkapılar, der er bygget i år 130 e.kr. i anledning af den romerske kejsers besøg. I Kaleiçi ligger også den fantastiske moské Murat Pasa fra 1500-tallet og Tekeli Mehmet Pasa-moskeen fra 1700-tallet.

Termessos

Ruinerne af den store, antikke by Termessos ligger 34 km nordvest for Antalya, så det kræver en form for transport at komme dertil, men byen er klart det værd. Der er to veje til de velbevarede ruiner, og begge byder på flot natur på vejen. I området kan man se forskellige bygningsdele, eksempelvis bymurene, et gymnasium, en søjlegang, templer og bade. Hovedattraktionen er dog amfiteateret, der passende er placeret på en bjergtop med det bakkede landskab omkring sig, hvorfra der virkelig er en betagende udsigt.

Antalya Arkæologiske Museum

Hvis du er i Antalya, må du ikke snyde dig selv for et besøg på dette museum, specielt hvis du planlægger at se nogle af de historiske steder, såsom Aspendos, Termessos eller Perge. Det er et af Tyrkiets vigtigste museer med 13 udstillingslokaler og 5.000 udstillede artefakter. Det er besøgsvenligt, nemt at komme hertil og dækker en lang tidsperiode fra sten- og bronzealderen til den byzantinske periode. På museet kan du se ting fra Aspendos, Patara, Pamphylia og andre historiske byer i området. Du kan også blive betaget af statuerne af de olympiske guder, hvor de fleste af dem blev fundet i Perge og er overraskende velbevarede. På anden sal er der en udstilling af mønter og guldgenstande, der er fundet på steder omkring byen.