Alicante
Om

Denne havneby, som ligger midt på Costa Blanca ved Middelhavet, har tilpasset den moderne hverdag med en veludviklet turistindustri og et berømt natteliv med fester, der varer til den lyse morgen. Det er en dynamisk, livlig og venlig by med en travl summen året rundt, som stadig har en charmerende og naturlig tiltrækningskraft med sine skønne strande, parker, havnefronter og promenader, historisk arkitektur, traditionelle rødder og spændende retter.

Ser man ud over resorter og turistfristelser, går Alicante historisk omkring 7000 år tilbage og har oplevet mange forskellige styrer og Middelhavscivilisationer, herunder fønikerne, grækerne, romerne og araberne, som hver har sat sine unikke historiske og kulturelle spor i området og givet Alicante sin unikke brogede karakter. Udover den mægtige borg på bakken med udsigt over byen besidder Alicante et stort antal smukke, historiske perler og museer, der kan tage dig med på en tur igennem historien.

Det er ikke nogen overraskelse, at en af de ting, som tiltrækker mest ved ​​Alicante, er vejret – området er forvænt med et halvtørt klima, som giver lange, varme somre og milde vintre. Det gør blot Alicantes fredelige strande med blå flag endnu mere tiltrækkende, og de spænder fra fint og blødt sand til klippestrande. Oplev nogle fremragende timer med strandsjov på El Postiguet, eller besøg den fremragende strand San Juan – den længste strand i området med vidunderligt rent vand. Omgivelserne er også rige på fantastiske naturlige vartegn og reservater, herunder Mata- og Torrevieja-lagunerne, saltmarsklandet Santa Pola og palmelunde i Elche.

Alicante er også kendt for sine gode golfbaner. Hvis du aldrig har spillet før, så giv det en chance. Du vil aldrig kede dig med den fantastiske udsigt.

Fakta
  • Det romerske navn for Alicante var "Lucentum", som betyder "Lysets By"
  • Costa Blanca, som omfatter Alicante, siges at have et af de sundeste klimaer i Europa
  • Rismarkerne omkring Alicante producerer 115.000 ton årligt
  • Alicantes Explanada de España er brolagt med 6,6 millioner marmorfliser og flankeret af 400 palmetræer
Fly til Alicante
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Vand °C
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Gennemsnitlig °C
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Solskinstimer
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Solnedgang
Spis

Arròs a banda

En enkel og velsmagende ret, som er karakteristisk for Alicante – ris, fisk og skaldyr kogt i stærk fiskefond og typisk serveret med aioli.

Pan de higo

Den traditionelle spanske figenkage, lavet hovedsageligt af tørrede figner og mandler, er en velsmagende oplevelse. Serveres typisk med ost.
Drik

Orxata d'Ametlla

En forfriskende mælkedrik lavet af mandler, vand, sukker, vanilje, kanel og sesamfrø. Serveres typisk kold til desserter.

Fondillón

En rødvinsspecialitet fra Alicante, fremstillet af overmodne druer, der har lagret i mindst 10 år. Passer godt til ost og chokolade.
Se

Explanada de España

Gå en tur på en af Spaniens smukkeste promenader – en storslået boulevard langs kysten, belagt med marmorfliser og flankeret af palmer.

Arkæologisk museum

Se en imponerende og smukt præsenteret samling af iberiske, græske og romerske kulturgenstande fra den gamle by.
Perfekt til
Arkitektur
Barture
Strandferie
Ture med båd
Sejlture
Caféer
Cocktails
Koncerter
Kultur
Golf
Historie
Hotel-resort
Museer
Natteliv
Fotografering
Restauranter
Sejlads
Sightseeing
Solbadning
Svømning
Tapas
Gåture
Vinture
Steder

Santa Bárbara-slottet

En af Spaniens største fæstninger, som ligger på toppen af det 166 m høje bjerg Benacantil, er Alicantes højdepunkt og giver en betagende panoramaudsigt over byen og bugten. Fæstningen, der oprindeligt er bygget af araberne i det 9. århundrede, er igennem tiden blevet mærket af kampe og genopbygget igen de følgende århundreder, og de fleste dele kan dateres tilbage til det 16. århundrede. Slottet er tilgængeligt til fods, med elevator eller i bil. Inde i fæstningen finder du et historisk museum over Alicante samt nogle kamre med midlertidige udstillinger. På vej ned kan du tage en behagelig spadseretur gennem Parque de la Ereta med sine mange ruter og hvilepladser, hvorfra du kan nyde udsigten over byen og til sidst ende nede i Alicantes gamle bydel. Endelig vil du, hvis du tilfældigvis kigger mod Benacantil fra stranden El Postiguet, se Alicantes ikoniske klippeformation "Maurerens ansigt" på siden af bjerget.

Det gamle bykvarter

Den gamle bydel ligger ved foden af Santa Bárbara-fæstningens mure og er et dejligt, roligt sted at vandre rundt. Det levende kvarter Barrio de la Santa Cruz er et særligt smukt sted med smalle gader og stræder, der snor sig op ad bjerget. Højdepunktet her er den gotiske kirke Santa María fra det 16. århundrede. Det er Alicantes ældste kirke, som blev bygget på resterne af en moské i det 13. århundrede og senere forsynet med barok- og rokokostil i det 18. århundrede med et imponerende billede af jomfru Maria foran. Ved siden af kirken finder du Casa de la Asegurada-museet fra det 17. århundrede, der ligger inde med en enestående kunstsamling, som omfatter Joan Miró og Pablo Picasso. Gå ikke glip af katedralen San Nicolas, der stod færdig i 1662 med en kombination af herrera- og barokstil. Inde i katedralen finder du en smuk buegang fra det 15. århundrede. På den rummelige Plaza del Ayuntamiento kan du se flere store arkitektoniske seværdigheder, især det lokale rådhus' imponerende barokfacade.

Tabarca

Den lille ø Tabarca er noget du bare må se, og den ligger 22 km syd for Alicante. Den er kun tilgængelig med båd, men turen giver dig en dejlig udsigt til kystlinjen. Tabarca er kun 2 km lang, og omkring en fjerdedel af øen er dækket af en lille muromkranset by med en smuk kirke og masser af gode restauranter og hoteller, hvis du ønsker at tilbringe lidt længere tid her. Under kolonitiden var øen ofte et mål for pirater fra Berberiet, indtil den blev befæstet i det 18. århundrede. Bymurene og det massive forsvarstårn står stadig den dag i dag, og fraværet af biler, kædebutikker, højhuse og pengeautomater giver stedet en unik atmosfære, som om du er blevet ført tilbage i tiden. Hele øen er et Middelhavsmarinereservat med utrolig klart vand hele vejen rundt, du kan svømme i, en smuk vandflora og -fauna, du kan udforske ved snorkling og store strande, du kan slappe af på.