8 tips til at spare op til den næste rejse

Mange vil gerne se verden, men ikke alle har råd til en luksus rejse. Hvordan oplever man verden uden et højt budget? Læs her gode råd til, hvordan du sparer op til rejsen, og hvordan du sparer på rejsen.

Rejs sammen

En måde at spare penge på rejsen er at rejse mange sammen. Man kan på den måde finde store steder og dele regningen, mange hoteller og rejsebureauer, der giver grupperabat. Det gør også rejsen meget sjovere at have mange og dele den med.

Find en feriebolig i Italien, og lej den sammen med hele familien og nogle venner. Hvis i er mange, kan der også spares på bagage, hvis man pakker sammen to og to, i hvert flad, hvis det er korte rejser.

Lav selv mad

Hoteller med all-inklusive kan være rigtig dyrt, men du kan i stedet finde en billigere bolig, og selv lave mad. Du kan også finde billige råvare i de fleste andre lande, specielt hvis det er i syden. Dette kan også specielt spare mange penge, hvis man er mange sammen, da man kan købe store portioner på samme tid.

Rejs udenfor sæson

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er meget billigere at rejse udenfor sæsonen, men det kan spare mange penge, hvis man gør det. Både flybilletter, hotel og meget andet bliver billigere, fordi efterspørgslen er lavere.

Du kan også spare penge på for eksempel flybilletter, hvis du køber billetterne meget tæt på dagen, du tager afsted. Billetterne bliver billigere og billigere jo tættere på af rejsnings datoen kommer. Dette betyder dog selvfølgelig, at du skal være lidt fleksibel og risikere ikke at få nogle billetter overhovedet.

Udlej din bolig

Mens du rejser, står din bolig selvfølgelig tom, hvis du gerne vil tjene lidt penge, kan du leje den ud, mens du er væk. Dette kan du for eksempel gøre nemt på en app som Airbnb. Hvis du har et sommerhus, kan du også leje det ud, når det står tomt, og tjene lidt på det.

De fleste sommerhuse kan man leje ud og tjene ret godt på det. Så udlej din feriebolig, får at få råd til flere oplevelser andre steder.

Backpacker

At tage på backpacking er meget undervurderet, specielt af mennesker, der ikke er i 20´erne længere. Men det er en rigtig god og billig måde at rejse på. Hostels kan findes utrolig billigt, og det giver en chance for at være impulsiv.

Man kan også opleve rigtig mange ting på den måde. Det giver også en mulighed for at udforske steder, der ikke er fyldt med turister.

Køreferie

Hvis man gerne vil rejse i sæson, kan man tage på køreferie i stedet. Så sparer man pengene på flybilletter, og man sparer penge på transport, når man er ankommet. Man kan også sagtens tage til Italien eller lignende på køreferie, det er mange timer i bilen, men det spare en penge.

Det giver også en mulighed for at være lidt mere impulsiv med sin rejse, fordi man ikke behøver bestille billetter lang tid i forvejen.

Overvej en billig destination

Man behøver selvfølgelig ikke vælge destination udelukkende ud fra ens budget, men man kan bare have det i bagtankerne. Nogle byer er langt billigere end andre, og det kan i virkeligheden, sparer en utroligt mange penge.

Hvis valget står mellem to byer, så undersøg, hvilken der er billigst, og vælg den. Hvis altså målet er at spare så meget så muligt. Ofte er meget kendte turistmål også meget dyre, selvom der er mange andre spændene steder at se.

En god idé er derfor at undersøge grundigt, hvilke steder der er billigere, før du rejser mod din første indskydelse. De mindre kendte er nemlig meget ofte billigere.

Overvej billig overnatning

Hvis målet med rejsen er at opleve fremfor afslapning, kan det være en god idé, at for eksempel vælge et hostel eller en ferielejlighed fremfor et hotel. Dette er altid meget billigere end et hotel, og hvis mad ikke er inkluderet, kan der findes meget billig streetfood i byen. Så kan man også få smagt en masse autentisk mad.

Hvis du vil spare ekstra meget, er couchsurfing, også en mulighed. Hvis du søger på nettet, kan du finde mange, der tilbyder en overnatning gratis. Du kan også arbejde til gengæld for logi, det passer ofte bedre for længere rejser, da ikke mange tilbyder det i kortere tid. Dette passer selvfølgelig ikke, så godt til familieferie, men det er rigtig vigtigt at overveje, som for eksempel studerende.

TroelsAndersen8 tips til at spare op til den næste rejse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *